Luka lambat sembuh

Tips Luka Kencing Manis Cepat Sembuh Walaupun Sudah Nampak Tulang

16:50

Mimpi ngeri bagi penghidap kencing manis adalah apabila mereka mengalami luka. Bagi mereka dengan paras gula tak terkawal, luka itu sangat susah untuk sembuh. Kini saya kongsikan Tips Luka Kencing Manis Cepat Sembuh Walaupun Sudah Nampak Tulang yang telah  customer saya amalkan dan hasilnya, anda boleh lihat dan baca sendiri di bawah.

Testimoni

Luka Sampai Nampak Tulang Semakin Baik
Nak tunjuk gambar kaki yang dulu nampak tulang akibat kencing manis, semakin baik pertumbuhan isi lepas amalkan Vivix. [AMARAN: Kalau seriau, jangan tengok gambar. Baca je ok?]

Luka kencing manis cepat sembuh
Gambar kiri ni menunjukkan waktu sebelum belum apply herbal blend lagi. Customer baru minum Vivix & cuma konsisten minum vivix sahaja setiap hari.

Gambar kanan pulak tunjukkan bahagian tulang tu tumbuh isi (tisu baru) then baru customer berani sapu Herbal Blend lepas beberapa kali cuba letak cream hospital.

Tapi krim tu nampak tak berkesan kata customer ni sebab mungkin tak sesuai dengan dia, luka jadi gatal

Dia letak seluruh kawasan luka. Kira macam cream yang selalu nurse sapu lepas dressing luka.

Lebih kurang 3 minggu minum Vivix, syukur la isi cepat tubuh sehingga dapat cover bahagian tulang yang terdedah tu . Kira lepas 3 minggu la baru dia berani sapu Herbal blend.

Memang sangat membantu la . Permukaan luka pun nampak cantik bersih dan isi yang tubuh pun sihat kemerahaan. ni yang doktor puji.


Tips Paling Berkesan Kawal Gula Dalam Darah Supaya Kembali Normal
  • Komplians terhadap pengambilan ubat-ubatan yang dibekalkan
    • Jangan culas-culas dalam hal ini. Kerana ubat-ubatan ini akan memastikan paras gula anda berada paras yang terkawal. Dos yang dipilih adalah yang terbaik berdasarkan penilaian semasa Pegawai Perubatan yang menilai anda. Apabila paras anda terkawal secara konsisten, risiko komplikasi penyakit kencing manis akan dapat diturunkan ke paras minima
  • Melakukan "self-monitoring of blood glucose (SMBG)" 
  • Mengamalkan diet yang sihat
    • Diet merupakan antara komponen yang penting dalam memastikan gula dalam darah dapat dikawal dengan baik. Ini dapat menurunkan bebanan pada sistem tubuh dalam mengawal paras gula dalam darah.
  • Mengamalkan pengambilan suplemen yang membantu meningkatkan kesihatan tubuh
    • Bagi pesakit diabetes, sebarang pengambilan suplemen perlu mendapat kebenaran daripada pihak dokor bagi memastikan ia tidak menggangu rawatan yang sedang dijalani pesakit. Antioksidan adalah antara suplemen yang dicadangkan bagi membantu mengawal komplikasi-komplikasi diabetes menjadi lebih teruk yang berpunca daripada keradangan
Bagaimana Resveratrol di dalam Vivix Boleh Membantu?

a) Mengurangkan Kerintangan Insulin
Kajian telah membuktikan bahawa resveratrol mampu membantu untuk mengurangkan rintangan insulin iaitu satu keadaan di mana sel menjadi tidak sensitif terhadap kehadiran insulin.
insulin resistance

Kehadiran insulin yang tinggi di dalam darah akan mengakibatkan pelbagai mekanisme yang membawa kerosakan dan masalah kepada tubuh badan seperti di bawah:
kesan insulin

Apabila rintangan insulin berjaya dikurangkan, gula di dalam darah akan dapat dibawa masuk ke dalam sel, menurunkan kandungan gula di dalam darah dan meningkatkan keupayaan sel untuk menghasilkan tenaga.

b) Meningkatkan proses biogenesis mitokondria
Apabila gula berjaya dibawa masuk ke dalam sel, gula ini akan diproses oleh mitokondria yang berfungsi sebagai "stesen janakuasa tenaga" di dalam sel. Pada masa yang sama, resveratrol membantu meningkatkan bilangan mitokondria melalui biogenesis mitokondria. Ini akhirnya akan meningkatkan jumlah tenaga yang dihasilkan dan menjadikan pengamal Vivix lebih bertenaga.
vivix tingkatkan aktiviti mitokondria
c) Memperlahankan Proses Inflamasi/ Keradangan
Resveratrol, anthocyanin daripada ekstrak Elderberry dan polifenol-polifenol lain di dalam Vivix bertindak sebagai antioksidan yang efektif dalam menghalang pembentukan radikal-radikal bebas.

Radikal bebas adalah punca utama berlakunya kerosakan sel melalui proses inflamasi dan apabila proses ini dapat diperlahankan, kerosakan yang lebih teruk pada pada organ-organ akan dapat dihentikan.

4. Melambatkan proses pembentukan protein AGE
Dengan membantu melambatkan penghasilan protein AGE yang terhasil akibat kerosakan sel, pelbagai turutan proses yang membawa kepada penuaan dan penyakit-penyakit kronik termasuklah kerosakan pada struktur buah pinggang dapat diperlahankan.

5. Melindungi sel dari kerosakan DNA
Sebarang penghasilan sel adalah berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada DNA. Jika DNA rosak, sel-sel yang terhasil adalah tidak sihat dan tidak dapat menjalankan tugas dengan efektif.

Resveratrol telah terbukti membantu melindungi sel daripada kerosakan DNA dan memperlahankan proses pemendekan struktur telomere pada DNA melalui kajian oleh Dr Elizabeth Blackburn, pemenang Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009.
**Cross-Sectional Analysis of Telomere Length in People 33-80 Years of Age: Effects of Dietary Supplementation. Harley CB et al. (2014) 55th Annual Conference, JACN, Vol. 33(5), p414.

Apabila DNA berjaya dilindungi daripada rosak, kerosakan yang lebih teruk akan dapat dielakkan dan proses penghasilan sel-sel baru yang sihat akan berjalan dengan lebih lancar.

Mengapa Vivix?
Resveratrol merupakan satu bahan aktif yang terbukti mampu membantu menurunkan bacaan gula di dalam darah. Namun, resveratrol di dalam Vivix adalah lebih unik kerana diperkaya dengan beberapa polifenol yang dipilih khas yang mampu meningkatkan keberkesanan resveratrol hampir 13 kali ganda dalam menjalankan tugasnya!


Adakah Ia Berkesan?

Testimoni #1:

Jom Order Vivix Shaklee Sekarang

Cara 1 :
Dapatkan Vivix anda dengan klik pada ikon Vivix di bawah, ikuti langkah seterusnya dan pihak Shaklee Malaysia akan terus membuat penghantaran menggunakan perkhidmatan kurier GDex atau CityLink.Cara 2 :
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi eksklusif tentang set mana yang paling terbaik untuk diri anda, tips serta cara pengambilan yang akan membantu anda mendapat manfaat dan kesan dengan cepat!

Sekiranya anda berada di kawasan Taiping, Kamunting dan Simpang, saya adalah pengedar Shaklee di Taiping, Kamunting dan Simpang

Cara 3 :
Nak ikhtiar selamatkan anggota dari terus membusuk dan melarat paling kronik sampai tahap kena potong, cepat-cepat hubungi saya. Special promo dan diskaun menanti anda sepanjang November ni


Shaklee Distributor & Bussiness Leader
868991

Disclaimer :
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.

This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

You Might Also Like

0 respon

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Popular Posts