Berhenti Merokok

Hisap Rokok di Luar Rumah Elak Bahaya Pada Keluarga?Anda Sebenarnya Dah Kena Tipu Bulat-bulat!!

02:20

Ingat lagi tak kisah yang viral di Facebook baru-baru ini berkenaan tindakan kurang sopan seorang lelaki yang tidak mengendahkan teguran seorang bapa untuk tidak merokok berdekatan bayinya? Mesti dia tak tahu bahawa "Tips Elak Kesan Asap Rokok" Sebenarnya Tak Berkesan!

Perokok Pasif@Second Hand Smoker
Second Home Smoke (SHS) ni adalah asap rokok yang dihembus oleh Perokok. Berbeza dengan asap yang disedut oleh perokok yang ditapis terlebih dahulu oleh penapis pada pangkal batang rokok, asap yang dihembus atau asap yang terhasil semasa pembakaran rokok,tidak ditapis dan mengandungi kandungan bahan pencemar yang tinggi.
Apabila anak-anak dan keluarga menyedut SHS atau berada dekat dengan orang yang merokok, bahaya yang menanti mereka adalah sama seperti sedang MENGHISAP ROKOK. Dan kadangkala, ia jauh lebih memudaratkan kesihatan sehingga boleh membawa kepada Kematian.
FAKTA MENGEJUTKAN!

Kajian telah membuktikan bahawa :

 • Asingkan perokok daripada mereka yang tidak merokok
 • Membuka tingkap
 • Menggunakan penapis udara di dalam rumah

TIDAK menghalang mereka yang bukan perokok daripada menyedut "second hand smoke"


Risiko Second Hand Smoke Kepada Orang Dewasa
 • Penyakit jantung
  • Bagi mereka yang bukan perokok, menghidu asap rokok akan memberi kesan serta-merta otot jantung serta salur darah. 
  • Diantara tahun 2005 hingga 2009, "second hand smoke" mengakibatkan hampir 34,000 kematian kepada bukan perokok di Amerika Syarikat
 • Kanser paru-paru
  • Asap rokok mengandungi hampir 7000 jenis bahan kimia di mana 70 daripadanya boleh mengakibatkan kanser. 
  • Diantara tahun 2005 hingga 2009, "second hand smoke" mengakibatkan hampir 7,300 kematian akibat kanser paru-paru kepada bukan perokok di Amerika Syarikat

Risiko Second Hand Smoke Kepada Kanak-kanak
 • Jangkitan kuman pada telinga
 • Serangan asma yang semakin kerap dan semakin teruk
 • Simptom-simptom respiratori (batuk, selesema dan sukar untuk bernafas)
 • Jangkitan paru-paru (bronchitis dan pneumonia)
 • Risiko meningkat bagi kejadian Sudden Infant Death Syndrome


Tapi saya tahu, simptom gian dan kesan sampingan adalah perkara yang masih menghantui anda kan? Tapi jangan risau, anda boleh melakukannya dengan
Adakah Resveratrol Boleh Membantu?

1. Menjadikan Sel Lebih Efisien Dalam Biogenesis Mitokondria

Mitokondria adalah kilang tenaga bagi sel. Dalam keadaan stress terutamanya semasa merokok, keupayaan mitokondria untuk menghasilkan tenaga bagi menjalankan proses-proses hidup menurun dan akhirnya mengakibatkan kematian struktur penting ini.Resveratrol membantu mengembalikan persekitaran yang sesuai bagi sel dan membantu proses penghasilan mitokondria, menjadikan sel berkeupayaan menghasilkan tenaga untuk proses hidup.

2. Memperlahankan Proses Inflamasi/Keradangan
Resveratrol, anthocyanin daripada ekstrak Elderberry dan polifenol-polifenol lain di dalam Vivix bertindak sebagai antioksidan yang efektif dalam menghalang pembentukan radikal-radikal bebas. 

Radikal bebas akibat merokok adalah punca utama berlakunya kerosakan sel melalui proses inflamasi dan apabila proses ini dapat diperlahankan, kerosakan yang lebih teruk pada pada organ-organ akan dapat dihentikan.

3. Melambatkan proses pembentukan protein AGE
Merokok telah terbukti mengakibtakn pelbagai kerosakan kronik pada sistem organ tubuh manusia. Dengan membantu melambatkan penghasilan protein AGE yang terhasil akibat kerosakan sel, pelbagai turutan proses yang membawa kepada penuaan dan penyakit-penyakit kronik.

4. Melindungi sel dari kerosakan DNA
Sebarang penghasilan sel adalah berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada DNA. Jika DNA rosak, sel-sel yang terhasil adalah tidak sihat dan tidak dapat menjalankan tugas yang sepatutnya ia lakukan dengan efektif.

Resveratrol telah terbukti membantu melindungi sel daripada kerosakan DNA dan memperlahankan proses pemendekan struktur telomere pada DNA melalui kajian oleh Dr Elizabeth Blackburn, pemenang Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009.
**Cross-Sectional Analysis of Telomere Length in People 33-80 Years of Age: Effects of Dietary Supplementation. Harley CB et al. (2014) 55th Annual Conference, JACN, Vol. 33(5), p414.


Apabila DNA berjaya dilindungi daripada rosak, kerosakan yang lebih teruk akan dapat dielakkan dan proses penghasilan sel-sel baru yang sihat akan berjalan dengan lebih lancar. Ini akan membantu proses baik pulih sistem pernafasan serta organ-organ yang rosak akibat kesan rokok. InsyaAllah, sebarang simptom akibat berhenti merokok akan berkurangan dan anda akan jadi lebih sihat.Mengapa Vivix? 

Resveratrol merupakan satu bahan aktif yang terbukti mampu membantu dalam memastikan paras gula dalam darah dalam lingkungan normal. 

Namun, Vivix adalah lebih unik kerana diperkaya dengan beberapa polifenol yang dipilih khas yang mampu meningkatkan keberkesanan resveratrol hampir 13 kali ganda dalam menjalankan tugasnya! Ini bermakna Vivix mampu memberi kesan 13 kali lebih baik untuk membantu anda berhenti merokok.

polifenol di dalam Vivix meningkatkan keberkesanan resveratrol

Testimoni
Disclaimer : Kesan mungkin berbeza bagi setiap pengguna. Harus diingat, Vivix bertindak sebagai makanan tambahan, bukan ubat. Pengambilan ubat untuk rawatan harus diteruskan dan tidak boleh dihentikan tanpa nasihat doktor
berhenti merokok tanpa kesan sampingan

berhenti merokok tanpa kesan sampingan

berhenti merokok tanpa kesan sampinganBerminat Dapatkan Vivix Shaklee Sekarang?Cara 1 :
Dapatkan Vivix anda dengan klik pada ikon Vivix di bawah, ikuti langkah seterusnya dan pihak Shaklee Malaysia akan terus membuat penghantaran menggunakan perkhidmatan kurier GDex atau CityLink.

Vivix (1 botol)

Vivix( 2 botol)


TAWARAN HEBAT!
Cara 2

Sekarang ni,kami di MYHealhVenture nak buat offer Cara Berhenti Merokok Mudah Dengan Bimbingan Pakar Agar Hidup Lebih Kaya kepada pelanggan kami yang membeli Vivix dengan niat untuk menghentikan tabiat yang sememangnya HARAM, MEMBAZIR & MEMUDARATKAN. Kami akan provide sekali 1-to-1 coaching & kaunseling secara PERCUMA sehingga anda BERHENTI MEROKOK.


Sekiranya anda berada di kawasan Taiping, Kamunting dan Simpang, saya adalah pengedar Shaklee di Taiping, Kamunting dan Simpang

Cara 3 :

Inginkan diskaun sehingga 15% bagi produk-produk Shaklee? Hubungi saya sekarang di nombor di bawah. Saya tunggu panggilan anda :)

Shaklee Distributor & Bussiness Leader

You Might Also Like

0 respon

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Popular Posts