Turunkan paras gula dalam darah

Bacaan Gula Tinggi Menjadi Normal

19:04

Testimoni Pengamal Vivix
Disclaimer : Kesan mungkin berbeza bagi setiap pengguna. Harus diingat, Vivix bertindak sebagai makanan tambahan, bukan ubat. Pengambilan ubat untuk rawatan harus diteruskan dan tidak boleh dihentikan tanpa nasihat doktor.


"Akak ada kencing manis. Akak try makan Vivix abang akak. sebab dia tak nak makan kan..dari 14.5 boleh turun 7.5 after minum tak henti for 1 month (1 tablespoon every morning..Ubt klinik makan juga"



resveratrol turunkan paras gula


"Salam. nak share pengalaman ibu mertua saya.. minggu lepas hubby sy ade hadiahkan vivix untuk ibu mertua saya. Ibu mertua saya ni ada kencing manis. So ibu mertua saya start makan vivix ari ahad. Hari Khamis malam dia ade gi kenduri dan makan segala makanan yang manis-manis kat situ. Esok esok pagi-pagi dia test gula dan dia TERKEJUT!!!  coz gula dia tak naik cuma 6.2. Kalau sebelum ni dia x boleh langsung makan benda manis esok pasti gula dia tinggi..pagi sabtu terus dia call kami cerita pasal kesihatan dia..saya dan hubby gembira dan syukur sangat bila dengar berita atas perubahan yang mendadak tu. Alhamdulillah thankz Shaklee"
resveratrol turunkan paras gula
Tahukah Anda?

Malaysia adalah negara yang mempunyai bilangan pesakit diebetes yang terbesar di Asia. Hebat kan? Bukan itu sahaja, berdasarkan kajian Kementerian Kesihatan Malaysia pada tahun 2015, 17.5% rakyat Malaysia berumur 18 tahun ke atas menghidap diabetes!

Penting ke Julat Normal Ini?

Bagi pesakit diabetes, adalah menjadi impian agar bacaan gula dalam darah kekal di bawah julat normal iaitu antara 4 hingga 6 mmol/L. Dengan "personalized dose of insulin" dan digabungkan dengan ubat oral, insyaAllah julat gula yang normal akan dapat dicapai.

Namun bagi sesetengah pesakit, julat ini sangat sukar dicapai. Walaupun ubat Metformin ditambah bagi meningkatkan sensitiviti sel terhadap insulin, namun ia masih jarang-jarang dicapai. 

Jadi Bagaimana Resveratrol Boleh Membantu?

1. Mengurangkan Kerintangan Insulin

Kajian telah membuktikan bahawa resveratrol mampu membantu untuk mengurangkan rintangan insulin dan sekaligus membantu mengurangkan inflamasi serta pelbagai masalah kesihatan kronik. 
Insulin resistance

2. Membaiki kerosakan sel dari peringkat DNA

Resveratrol di dalam Vivix membantu meningkatkan keupayaan sel untuk menggalakkan pertumbuhan sel sihat serta mengurangkan risiko kerosakan sel

3. Melindungi Organ Terbabit Dalam Mengawalatur Gula Daripada Inflamasi/Keradangan

Resveratrol di dalam Vivix membantu menghalang pembentukan radikal bebas yang menjadi punca utama kerosakan sel akibat proses inflamasi

4. Melambatkan Pembentukan Protein AGE


Dengan membantu melambatkan penghasilan protein AGE yang terhasil akibat kerosakan sel, pelbagai turutan proses yang membawa kepada penuaan dan penyakit-penyakit kronik dapat diperlahankan

Mengapa Vivix?


Resveratrol merupakan satu bahan aktif yang terbukti mampu membantu menurunkan bacaan gula di dalam darah. Namun, Vivix adalah lebih unik kerana diperkaya dengan polifenol yang mampu meningkatkan keberkesanan resveratrol hampir 10 kali ganda dalam menjalankan tugasnya!

Vivix turunkan paras gula dalam darah

Jom Order Vivix Shaklee Sekarang

Cara 1:
Dapatkan Vivix anda dengan klik pada ikon Vivix di bawah, ikuti langkah seterusnya dan pihak Shaklee Malaysia akan terus membuat penghantaran menggunakan perkhidmatan kurier GDex atau CityLink.



Vivix Energy For Life Set
Energy For Life Set (2 bottles of Vivix)
Cara 2 :

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi eksklusif tentang set mana yang paling terbaik untuk diri anda, tips serta cara pengambilan yang akan membantu anda mendapat manfaat  dan kesan dengan cepat!

Sekiranya anda berada di sekitar Taiping, Kamunting & Simpang, saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Taiping, Kamunting & Simpang

p/s : Jika anda hubungi saya, saya akan kongsikan rahsia bagaimana untuk dapatkan Vivix dengan harga yang terbaik tau :)

Cara 3 :
Dah mula yakin dengan Shaklee? Jom sertai saya dalam grup bisnes DIVA #nuhanajah . Tapi macam mana nak daftar ya?


Shaklee Distributor & Bussiness Leader

You Might Also Like

0 respon

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Popular Posts