Peppermint-Ginger Plus

Tips Mengunjungi Rumah Terbuka Khas Untuk Yang Dalam Misi Kurus

10:00


Khas untuk yang dalam misi kurus, saya kongsikan Tips Mengunjungi Rumah Terbuka ni. 

Macam tau-tau je kan, Ticer Program Eatclean hantar amanat raya awal-awal lagi. Cara control 'saka' dalam badan. Ni nak share dengan korang. Moga bermanfaat ye.


Ramai yg akan marah bila terbaca atau terdengar pasal berdiet di hari raya.

"Gile ke! Raya setahun sekali. Enjoy je lah! Makan puas2!" 

"Abes tu ko hidup time syawal je ke? ko boleh makan puas time syawal saje, bulan lain makan tak puas?"

Kebanyakkan anda gain more in Syawal rather than kgs yg lose time Ramadhan. (Oh, NOOOO!)

Disini @curvyliciosbootycamp akan berkongsi 6 tips berdiet di bulan syawal:

1. Elakkan minuman bergas atau manis-manis. Standby detox water setiap kali beraya. Paling bagus banyakkan minum green tea.

2. Makan dalam piring kecil. Sebab ia bantu nampakkan efek penuh membuak makanan kita.

3. Setiap pagi sebelum mulakan aktiviti ziarah, minum green smoothies bercampur oat. Ia bantu kawal gula dlm darah supaya tak bernafsu puaka ketika beraya.

4. Hadkan kalori ada sehari jangan melebihi 4k sekiranya anda bukan seorang yg aktif. Kalori berlebihan buat gemok badan saje.

5. Cuba jadi seorang yang memilih demi kesihatan diri. Nak aviod makanan tak sihat memang susah, jadi pilih mana-mana yang paling ok untuk dimakan dan kawal kuantiti sekiranya tak mampu kawal kualiti.

6. Curi masa bersenam! Buatlah tabata ker, freeletic ker, zumba ke atau apa2 yg mudah dilakukan. Paling2 busuk pon guna Apps Pedometer dah dapatkan 10k langkah sehari.

Amacam? 


Kawan Baik Kurangkan Sebu Perut


p/s: Of course musim raya ni kawan baik perut, Peppermint-ginger pelega angin dan sebu.



Your Trusted SID 


ID 868991

Riza Afzan Asri

SMS/Whatsapp 012-4637064 

Email: rizaafzan@gmail.com

COD: Taiping dan kawasan sekitar Pos: Seluruh Malaysia

~Happy to share, pleasure to help~

You Might Also Like

0 respon

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Popular Posts