eSell

7 Langkah Mudah beli Vitamin Shaklee Secara Online dengan eSell

00:52

Berita baik buat 'current' dan 'future' customer of Shaklee di MYHealthVenture!!!

Bermula 1 Julai yang lalu, Shaklee Malaysia telah memperkenalkan satu kaedah baru yang mudah untuk beli Vitamin Shaklee Secara Online dengan eSell. Maksudnya, dah tak perlu lagi nak contact, pm, sms, whatsapp kepada mana-mana SID atau saya sendiri untuk membeli vitamin Shaklee di  MYHealthVenture.

Segalanya ONLINE..dan pembayaran buat masa ini, anda boleh menggunakan Kad Kredit atau Kad Debit anda. Sangat mudah, hanya

ONLINE --> Pilih Barang --> Klik2 --> BAYAR


Jom kita tengok step-by-step untuk  beli Vitamin Shaklee Secara Online dengan eSell

Langkah 1 : 
Setelah berpuas hati dengan pilihan produk Shaklee anda, sebagai contoh entry Jangan Minum Vivix Jika Anda Mahu Tidur Lama,  klik pada ikon "Beli Sekarang, Klik Di Sini" seperti di bawah


Langkah 2 :
Selepas klik ikon tersebut, anda akan di bawa ke page seterusnya seperti di bawah. Sila baca "Customer Shopping Policy" terlebih dahulu. Jika anda berpuas hati, klik  option 'Agree' dan button 'Next' untuk prosedur seterusnya.Langkah 3 :
Kemudian anda akan dapat lihat paparan produk yang and mahukan (Dalam cth ni, saya dah pilih Vivix) seperti gambar di bawah. Secara 'Default", sistem eSell akan meletakkan kuantiti sebagai 1 unit. Pastikan kuantiti yang dipilih betul. Jika nak lebih, just skrol je untuk tukar "Quantity" kepada bilangan yang anda nak dan tekan butang "Update". Setelah memastikan total amount betul, terus klik button 'Checkout'.Langkah 4 : 
Lengkapkan maklumat penghantaran serta no telefon anda.  Ini bagi memudahkan proses penghantaran barang dilaksanakan dengan cepat dan tepat. Penghanataran akan dibuat melalui GDEX dan akan mengambil sekurang-kurangnya 3 hari bekerja. Kemudian, Klik "Continue"Langkah 5 :
Anda akan dibawa ke "Order Confirmation Page". Setelah berpuas hati dengan segala maklumat yang dipamerkan, sila sahkan dengan klik button 'Proceed for Payment'Langkah 6 : 
Anda kini boleh membuat pembayaran menggunakan kad kredit atau kad debit. Key in segala maklumat yang dikehendaki seperti gambar di bawah. Kemudian klik button 'Comfirm Payment".Langkah 7 : 
Jangan sekali-kali lupa untuk klik 'Print Order' seperti gambar di bawah dan simpan sebagai Bukti Pembelian anda ye..

Amacam, mudah kan? sekarang ni, pilihan di tangan anda. Segala-galanya telah kami permudahkan. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi kami di MYHealthVenture

Yang benar,

Riza Afzan Asri
sms/whatsapp : 012-4637064

You Might Also Like

0 respon

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Popular Posts