polifenol

Sains Pembongkaran Tonik Anti-Penuaan Vivix

09:30

Sains di sebalik pembongkaran tonik anti-penuaan Vivix


Pencarian 'kunci' bagi membuka rahsia proses penuaan adalah merupakan usaha pencarian saintifik yang terulung pada masa kini. Kemajuan signifikan telah dicapai sepanjang dekad yang lalu dalam memahami proses penuaan sehingga ke peringkat selular. 

Menariknya, para saintis dan orang awam telah mula menyedari satu kajian menarik mengenai sebatian yang terdapat dalam wain merah dipanggil resveratrol, dan keupayaannya untuk melanjutkan jangka hayat sel dalam pelbagai kajian makmal yang berbeza. 

Malah, resveratrol telah dirujuk dalam lebih 2,000 petikan penyelidikan oleh National Library of Medicine, termasuk kajian yang dijalankan oleh Universiti Harvard, Institut Kanser Kebangsaan Amerika Syarikat dan National Institute on Aging. Baca sini untuk info lanjut.


Dilancarkan pada bulan Ogos 2008, * Vivix ™ iaitu suplemen anti -penuaan telah menarik perhatian ramai orang di seluruh Amerika dalam hanya beberapa bulan! Sungguh mengagumkan bukan?

Ini kerana, Vivix telah direka khusus untuk menangani 4 mekanisme utama penuaan selular dan Shaklee mempunyai bukti saintifik untuk menyokong semua tuntutan untuk bagi setiap kandungan Vivix :

1. Membantu melindungi dan membaiki DNA selular

DNA repair
Jurnal Vivix: Melindungi dan membaiki DNA


2. Memberi kesan positif pengawal selia genetik

Genetic regulation
Jurnal Vivix: Pengawalaturan genetik


3. Menggalakkan biogenesis mitokondria

Mitochondria biogenesis
Jurnal Vivix: Membantu biogenesis mitokondria


4. Melambatkan pembentukan protein AGE
slow age protein formation
Jurnal Vivix: Melambatkan pengahsilan protein AGE


Penghasilan Vivix bertepatan dengan satu kajian yang pertama seumpamanya yang diterbitkan dalam jurnal 'Nature' pada tahun 2006. Kajian makmal ini telah memperkenalkan potensi resveratrol , sebatian yang terdapat di dalam wain merah, dalam menangani dua mekanisme utama penuaan selular termasuk memperbaiki biogenesis mitokondria dan mengaktifkan pengawal selia genetik dalam memanjangkan jangka hayat sesuatu sel. 

Banyak kajian makmal termasuk yang terdapat di sini mengesahkan kesan resveratrol yang membantu melindungi sel daripada mekanisme ketiga penuaan selular iaitu perlindungan dan membaiki kerosakan DNA.

Tetapi para saintis Shaklee telah berusaha di luar jangkaan dalam penciptaan Vivix dengan mencipta satu campuran polifenol yang unik dan paten tertunda yang memberi nilai tambah kepada keberkesanan resveratrol. 

Walaupun resveratrol menangani 3 daripada 4 mekanisme utama penuaan, ia tidak begitu berkesan dalam menangani pembentukan protein AGE yang boleh menjejaskan integriti sel. 

Oleh hal yang demikian, saintis Shaklee telah mengenalpasti dan mewujudkan Rejuvetrol ™ , campuran polifenol proprietary yang telah dibuktikan untuk menjadi 10x lebih berkuasa daripada kehadiran resveratrol sahaja dalam menangani 4 mekanisme penuaan selular.

Bagi membuktikan ia bukan hanya omong-omong kosong dan membuktikan kemampuan Vivix secara saintifik, di sertakan di sini petikan dari beberapa kajian utama yang telah digunakan untuk membuktikan dan menyokong tuntutan yang telah dibuat, termasuklah:

“Di dalam kajian makmal yang telah dijalankan, kandungan Vivix telah menunjukkan impak terhadap 4 mekanisma utama penuaan di peringkat selular

Oleh sebab itu, pengambilan 1 sudu teh Vivix setiap hari sudah cukup untuk memberikan khasiat yang signifikan kepada tubuh dan ia di buktikan berdasarkan ujian dos yang di jalankan di makmal-makmal terkemuka. Tiada sebab lagi untuk kita memandang Vivix Shaklee dengan sebelah mata bukan?

Guidance on resveratrol and safety
Jurnal Vivix: Pnaduan dos resveratrol & keselamatan

Sempena November 2013, dapatkan sebotol Vivix dengan harga promo semestinya murah gila dari biasa! Pakej beli 6 botol dan dapatkan sebotol PERCUMA sedang berlangsung sekarang!Ketahui cara untuk mendapatkan pendaftaran dan perkhidmatan penghantaran secara PERCUMA! 

Hubungi saya
Your Trusted SID 
Riza Afzan Asri 
SMS/Whatsapp 012-4637064 
Email: nuhasafiya@yahoo.com
 
~Happy to share, pleasure to help!~


Artikel menarik untuk di baca:

1.  Vivix Masam-masam Manis dengan Perkongsian Testimonial
2. Rahsia Mencerahkan Kulit Kusam dan Tona Kulit Tidak Sekata Terbongkar!
3. Vivix Science Behind This Breakthrough Product

You Might Also Like

0 respon

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Popular Posts