Co Q10

Coenzyme Q10: Enam Manfaat Bukan Lagi Rahsia dan Testimonial CoQ Health Plus

15:08

Penyakit jantung merupakan pembunuh nombor 1 di Malaysia dan menyumbang sebanyak 37% jumlah kematian di Malaysia. Diet yang sihat, senaman dan berhenti merokok dapat membantu meningkatkan kesihatan jantung secara dramatik. Salah satu nutrient yang sangat bermanfaat terhadap kesihatan jantung adalah Coenzyme Q10 (CoQ10) CoQ10 adalah sejenis nutrient yang larut lemak dijumpai di dalam setiap sel. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan tenaga oleh mitokondria. Ini bermaksud ia membantu menyediakan tenaga kepada seluruh anggota tubuh badan. Ramai yang sudah mencuba dan bersetuju berkongsi testimonial CoQ Health Plus. Ia berjaya mengubah kualiti hidup ke arah yang lebih.


Enam manfaat bukan lagi rahsia terbukti dari ujian klinikal seperti berikut:

1. Jantung yang lebih kuat dan lebih sihat

CoQ10 membantu meningkatkan penghasilan tenaga pada otot jantung, meningkatkan kekuatan tindakan jantung semasa mengepam. Kajian menunjukkan bahawa CoQ10 boleh menambahbaik sistem peredaran darah, mengurangkan kekerapan sakit di bahagian dada dan degupan jantung yang kencang (Kamikawa T, et al).

 
2. Tekanan darah dan paras kolesterol yang lebih baik
Banyak kajian menunjukkan bahawa CoQ10 mempunyai potensi untuk merendahkan tekanan darah secara semulajadi tanpa sebarang kesan sampingan (Mortensen SA, Leth A, Agner E, Rohde M). Ia juga bertindak sebagai agen antioksida yang berkuasa, CoQ10 menghalang oksidasi LDL (Low Density Lipoprotein), kolesterol ‘jahat’. Jadi ia kurang termendap dan mengakibatkan menyumbat pembuluh darah (Judy  W. Southeastern).


3. Memacu tenaga
CoQ10 juga membantu memacu (boost) tahap tenaga, meningkatkan stamina dan mengurangkan kelesuan/keletihan. Kajian menunjukkan pengambilan suplemen CoQ10 setiap hari boleh mengurangkan simptom keletihan sebanyak 90% (Judy. W. Southeastern).
4. Kesihatan & kesediaan mental yang baik
CoQ1o memberikan tenaga kepada sel-sel otak yang mana ia membantu meningkatkan kepekaan (alertness), memori dan aktiviti kognitif (berfikir). Kajian menunjukkan pengambilan supplemen CoQ10 mengurangkan kekerapan migraine, sakit kepada dan loya (Sandor PS, Di Clemente L, Coppola G, et al.)

 
5. Kulit yang lebih muda & remaja
CoQ10 membaiki pengaliran darah untuk membekalkan tisu kulit dengan oksigen yang secukupnya dan nutrient bagi membantu proses baikpulih, meremajakan dan meningkatkan penghasilan kolagen. Ini membantu menawarkan kulit yang lebih anjal, cerah dan bersinar.6. Meningkatkan kesuburan
CoQ10 mengurangkan tekanan oksidasi yang mana terbukti mapu mencipta persekitaran yang lebih sihat untuk meningkatkan bilangan/kuantiti sperma, pergerakkan sperma yang lebih pantas dan kualiti sperma yang lebih baik. Ia juga mampu meningkatkan kualiti ovum (sel telur) bagi wanita (Lewin A, Lavon H).  

 
Artikel lain yang perlu anda baca:

Ketahui caranya untuk mendapatkan kos penghantaran & pendaftaran ahli secara percuma.

~Happy to share, pleasure to help!~

Your Trusted SID
Riza Afzan Asri
SMS/Whatsapp 012-4637064
FB PAGE: My Health Venture
nuhasafiya@yahoo.com   

You Might Also Like

0 respon

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Popular Posts